Afbeelding: Amos Nachoum

Je hebt er al van gehoord luipaarden die impala's aanvallen vanuit bomen en orka's die zeehonden van ijsschotsen slaan , maar je weet misschien niet veel over de indrukwekkende luipaardrob.



Luipaard zeehonden (Hydrurga leptonyx) Zijn woeste roofdieren en de op een na grootste zeehonden op het continent Antarctica. Ze zijn de enige soort van het geslachtHydrurga. Hun oorspronkelijke verspreidingsgebied omvat de hele Zuidelijke Oceaan, die Antarctica omcirkelt, en binnen dit bereik wedijveren alleen orka's met hen als roofdieren.



Verhard door de barre Antarctische omstandigheden, eten luipaardrobben alle prooien die ze tot hun beschikking hebben, van vissen tot pinguïns en andere zeehonden. Ze eten echter voornamelijk pinguïns, die ze in een hinderlaag lokken door onder water aan de rand van het ijs te wachten.

Zodra de pinguïns het water ingaan, maken de luipaardrobben hun beweging en slurpen ze snel naar beneden.

Afbeelding: Amos Nachoum

Deze indrukwekkende dieren zijn groot en gespierd, meestal donkergrijs van kleur met een lichtere tint over hun buik. Ze worden bijna 12 voet lang en wegen tot 1.400 pond. Scherpe, vleesetende voortanden, vergrendelende kiezen en sterke kaken dragen bij aan hun hoge positie in de voedselketen van zeezoogdieren.



In deze fantastische video van National Geographic zult u getuige zijn van de krachtige jachtmethoden en brute aanvallen van de luipaardrob. Kijk hoe deze luipaardzeehond op een efficiënte manier zijn beoogde pinguïnprooi in een hinderlaag lokt, doodt en verslindt.

BEKIJK DE VOLGENDE: Grizzly Bear Battles 4 Wolves